diumenge, 9 de desembre del 2012

Tardes d'hivern amb foc encès.


M'agrada passar les tardes dels caps de setmana a casa, amb el foc encès. Ahir vaig anar veure la Lola, encara que bufava molt la tramuntana. Les nenes i jo vam quedar ben esventades. En aquest joc a quatre bandes que ens hem inventat, la Lola va agafant confiança als humans i no sé qui és qui ensenya a qui:


Aqui la única excusa que puc donar és que feia vent....

Avui diumenge, amb el vent encalmant, no he anat ni al mercat de Nadal ni a la marxa per la Marató, al final he anat a la platja, a buscar fustes per fer ornaments de Nadal. A Garbet n'hi havia bastanta gent, i alguns gossos, i feia calor fins i tot, amb una oloreta a mar Mediterrani...ummm


He recollit pals de fusta llimats pel mar i boletes de posidònia, concretament, els pèls (que són les arrels)  dels rizomes de la posidònia, entrelligats per les onades:


El petit objectiu era fer una guirlanda de Nadal. Allò en forma rodona que es posa en les portes de les cases, per desitjar bon nadal. Quan ja la tenia mig montada, he sortit a penjar-la a fora, al costat de la porta, perque en la porta mateix, no es pot. Estava allà entretinguda quan ha passat i ha parat davant de casa, els veïns del final del carrer.  

- Pots trucar a la policia? - em diuen senyalant per on havien vingut. De reüll, veig llamarades en la porta de vidre del veí de davant, i penso...no pot ser.

- Per què?, li contesto a la veïna.

- Mira - diu ella per la finestra del cotxe - el contenidor está ardiendo!!! Pots trucar la polícia?

- Si, si. Entro corrents i, el telèfon no hi era al seu lloc. Entro a casa cridant, on és el telèfon, on és el telèfon...i al final el trobo. Truco directament la Guàrdia Urbana. Prenen nota. Ja estan avisats. Surto a fer fotos.


En cotxe, arriba un altre veí que em diu que ja ha trucat al 112. Fantàstic. Uns quants veïns han trucat de seguida per demanar ajuda. 


En aquesta foto ja havia arribat la Guàrdia Urbana i havien enretirat el contenidor de vidre, el següent a cremar...


Al costat dels contenidors, i sota un rètol on diu "prohibir abocar restes vegetals", hi havia acumulats un gran piló de branques ja un xic seques. Sort que la tarda era tranquila i no bufava el vent d'ahir.



Això és tot el que ha quedat de 3 contenidors

I això altre és la guirnalda, que he pogut acabat després:



Dia 19. Fase de la xamana

1 comentari:

  1. emociones calientes,,,,vaya vaya,,,se sabe
    como se incendio..????
    tu guirlanda quedo sencilla y llena de sabor natural,,ternura ,,
    todos tendremos una sonrisa de alegria al verla paseando por tu calle....
    eres una artista escondida

    ResponElimina

Potser teniu alguna cosa a dir:

LES ENTRADES MÉS VISITADES DURANT LA SETMANA:

Les entrades més visitades

Trashumància 2011


Posidonia oceanica, la reina del Mediterrani

Avistament dofins llistat. Palafrugell maig 2011